Finansiell info

Båstadtennis och Hotell AB

Båstadtennis & Hotell AB äger och förvaltar fastigheterna i och kring det berömda tennisområdet som ligger ovanför hamnen med vacker utsikt över Laholms-bukten. 

Vi är också ägare av Båstad Hamn AB och är engagerade i utvecklingen av hamnområdet som rustats upp de senaste åren. 

Kärnan i vårt fastighetsinnehav är Hotel Skansen som är en modern konferensanläggning och lockar gäster året om. Hotellet och tennisstadion fungerar som ett nav i besöksnäringen och genererar betydande intäkter till samhället och handeln i närområdet.

En av bolagets större affärer under 2017 var förvärvet av Lilla Båstad AB och fastigheterna på Norrvikens Trädgårdar. Bolagets vision är att utveckla trädgården till en internationellt känd destination för bland andra trädgårdsentusiaster. Vi arbetar på en långsiktig plan med stora investeringar.

Koncernen har per årsskiftet 2017/2018 en balansomslutning på 563 mkr. Eget kapital uppgår till 275,8 mkr vilket ger en soliditet på cirka 50%. 

Nettoomsättningen för koncernen 2017 hamnade på 52 Mkr. Koncernen fortsätter att i hög takt renovera fastigheterna och investera för framtiden. Detta i kombination med ett bra år för driftsbolagen i respektive bolag ger ett positivt resultat efter finansnetto för året på +13,9 Mkr. 

Hela årsredovisningen finns att läsa här.

Aktiehandel i Båstadtennis & Hotell AB:

Vid intresse att sälja eller köpa aktier i BTH AB vänligen kontakta Glimstedts Advokatbyrå i Stockholm. Kontaktperson är Jan Litborn och nås på telefon 08 - 566 11 900http://www.glimstedt.se/