Nyheter & Arkiv

Vad händer?

25 januari, 2023

Save the Date

Mer information och formell kallese kommer skickas ut i tid före årsmötet.

10 april, 2022

Kallelse årsstämma 2022

Mer information och formell kallese kommer skickas ut i tid före årsmötet.

15 november, 2021

BTHAB ny delägare i Ängelholms Flygplats

BTHAB blir tillsammans med Lindab, Båstad Turism och flera lokala företag nya delägare i Ängelholms Flygplats när kommunen säljer aktier i bolaget. 

25 augusti, 2021

Lyckad sommar i Båstad

Så här i slutet av augusti kan vi summera en härlig sommar med fint väder, en väl genomförd Nordea Open-tävling och nöjda sponsorer, besökare och spelare – trots rådande pandemi.

Tennisen är äntligen tillbaka i Båstad! I Nordea Open segrade norrmannen Casper Ruud över argentinaren Federico Coria på herrsidan med 6-3, 6-3. Spanjorskan Nuria Parrizas Diaz vann över belarusiskan Olga Govortsova med 6-2, 6-2 i damfinalen veckan innan.

– Efter omständigheterna blev det ett fantastiskt bra evenemang. Våra partners är supernöjda, alla biljetter såldes slut och det var extra roligt att vår högst rankade skandinav, Casper Ruud, vinner genom att spela ofattbart bra tennis. Det var också väldigt roligt att Mirjam Björklund vinner dubbeln tillsammans med schweiziskan Leonie Kung, säger Christer Hult, turneringsdirektör.

Hotell- och restaurangverksamheten i Båstad gick också väldigt bra under juli månad. Exempelvis Hotel Skansen hade en 94-procentig beläggning och restaurangerna inom GRAM hade fullbokat enligt den kapacitet som tilläts på grund av de covid-19-restriktioner som råder.

– Det var jättehärligt att åter ha events i Båstad och få välkomna spelare och publik hit igen. Även augusti ser bra ut, det är en fantastisk månad med många turister och företagsaktiviteter. Prognosen för hösten ser också jättebra ut och vi ser fram emot ytterligare lättnader i restriktionerna så att vi kan utnyttja vår anläggning fullt ut, säger Marina Olmarker, vd på Hotel Skansen.

 

14 juni, 2021

Vinnaren från 2018 är tillbaka i Båstad!

Hans högsta singelranking, nr 9 på ATP-Touren kom 2019 när han bland annat vann Monte Carlo ATP Masters 1000. Fabio är en av väldigt få spelare som kan överträffa de allra bästa spelarna i världen på en bra dag. Jag ser verkligen fram emot att se vad Fabio kan göra i Båstad om några veckor.

29 april, 2021

Kallelse till Årsstämma 2022

Aktieägarna i Båstadtennis & Hotell AB, org.nr 556594-3288, kallas härmed till årsstämma lördagen den 4 juni klockan 13.

4 januari, 2021

Gram Hotels blir ett helägt Backahillbolag.

Backahill har per 30 december 2020 förvärvat resterande aktier i bolaget Destination Bjäre Holding AB från BL Alléinvest AB.  
Detta innebär att driftbolaget för hotellen, Hotel Skansen, Hotel Riviera Strand och Torekov Hotell, även kallat GRAM Hotels kommer att drivas som ett helägt dotterbolag i Backahill koncernen. 
Marcus Thuresson, vd för driftbolaget från den 1 oktober kommer fortsatt leda bolaget. 
16 december, 2020

Gram Hotels satsar stort

Framtidens gäst är i fokus när hotell- och restaurangkoncernen Gram Hotels presenterar sina planer för 2021. Totalt kommer ett 80-tal hotellrum att byggas om, man skapar nya restaurangmiljöer och utför större renoveringar på alla sina anläggningar i Båstad och på Bjärehalvön.

6 oktober, 2020

GRAM Hotels nye vd Marcus Thuresson på plats

Marcus Thuresson är sedan den 1 oktober ny vd för driftsbolaget GRAM Hotels. Samtidigt ökar Backahill ägandet i bolaget.

Fastighetskoncernen Backahill har sedan många år ett stort och långsiktigt engagemang i Båstad och Bjäre. Tennisstadion, hamnen och Norrvikens trädgårdar är bara några av de tongivande platser på orten där vi arbetar för ett inspirerande och välkomnande Båstad.

En annan viktig del är vårt åtagande i Hotel Skansen, Hotel Riviera Strand och Torekov Hotell. Backahill äger helt eller delvis dessa hotellanläggningar. Driften på de tre hotellen sköts av GRAM Hotels som samägs av Backahill och Lars Henningsson.

Ny vd för driftsbolaget från den 1 oktober är Marcus Thuresson. Han kommer senast från en tjänst som tillförordnad vd för det moderna stadshotellet HUS 57 i Ängelholm. Dessförinnan var Marcus vd och klubbdirektör för ishockeyklubben Rögle. Han har även mångårig chefserfarenhet från bland annat Mekonomen-koncernen.

– Det är ett fantastiskt fint uppdrag att få ta över rollen som vd för GRAM Hotels som har byggts från grunden till vad det är idag. Vårt långsiktiga mål är att fortsätta utveckla destinationstänket. Det finns många attraktioner här, hos oss inom GRAM Hotels men även andra aktiviteter som vi kan kopplas samman med, allt för att besökare och gäster ska få den ultimata vistelsen. Vi ser även över den digitala resan och hur vi kan förenkla för gästen att hitta och boka oss och hur det går att kombinera alternativ hos oss ihop med andra upplevelser.

Marcus tillträdde sin tjänst den 1 oktober, men har sedan senvåren bekantat sig med verksamheten och organisationen.

– Just nu är det fokus på organisationen, lära känna alla, se vilka processer och erbjudanden vi har, men även hur vi jobbar under rådande omständigheter på grund av Corona, vilket jag tycker att vår personal har hanterat mycket bra.

I samband med vd-bytet ökar Backahill ägandet i driftbolaget till 75 procent då Lars Henningsson har beslutat sig för att minska sin arbetsbelastning.

Marcus ser fram emot att få vidareutveckla GRAM Hotels.

– Jag drivs av att arbeta med människor och att utveckla verksamheter. Det kan alltid bli lite bättre på alla plan oavsett var man är. Man ska såklart vara nöjd med det man gör, men samtidigt inte sluta utmana och ifrågasätta, det driver utveckling – vilket jag älskar.

8 juni, 2020

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB, den 14 juni

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas söndag den 14 juni 2020, kl. 13.00.
 
Plats: Hotel Skansen, Båstad.
 
13 mars, 2020

Världseliten i padel gör upp i Båstad

Båstad får en padeltävling av världsklass i sommar. Den yttersta herreliten från Amerika och Europa kommer att spela mellan den 28/7 och den 2/8.

16 oktober, 2019

Nordea ny titelsponsor till Swedish Open 2020.

Mitt under Stockholm Open kommer den glädjande nyheten att Nordea går in som ny titelsponsor för både herr- och damturneringarna i tennis i Båstad.
”Nu har vi definitivt förutsättningarna att skapa bra evenemang”, säger turneringsdirektören Christer Hult.
4 juli, 2019

Protokoll Årsstämma 2019

Protokoll fört vid Årsstämma BTH AB 9 juni 2019

Protokoll årsstämma BTH AB

8 maj, 2019

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB, den 9 juni

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas söndag den 9 juni 2019, kl. 13.00.

Plats: Hotel Skansen, Båstad.

Se kallelsen till årsstämman här

25 mars, 2019

Årsstämman kommer att hållas söndagen den 9 juni 2019.

Exakt tid och plats kommer att meddelas inom kort via inbjudan och på hemsidan.

29 november, 2018

Sofia Arvidsson ny turneringsdirektör i Båstad!

Hon är redan sportchef för padeltävlingarna. Nu får det tidigare tennisproffset Sofia Arvidsson ytterligare ett tungt uppdrag. När WTA-touren kommer tillbaka i sommar kliver hon in som turneringsdirektör.

6 november, 2018

WTA-tennisen tillbaka i Båstad 2019

WTA-tennisen försvann från Båstad efter att titelsponsorn hoppat av 2017. Men 2019 kommer damturneringen att vara tillbaka – och den kommer att avgöras veckan före herrarnas ATP-tävling Swedish Open.

– Det har varit en lång process och jag är mycket glad över att vi nu är i hamn, säger arrangören Christer Hult.

Den nya turneringen kommer att ingå i WTA:s 125K-serie med 125 000 dollar i prispengar. Tävlingen kommer att spelas 8-14 juli, samtidigt som andra spelveckan i Wimbledon och veckan före ATP-tävlingen i Båstad. – Det är jättebra för svensk tennis med en tävling till i Sverige, ju fler desto bättre. Det betyder att fler svenskar får möjlighet till wildcard till huvudtävlingen och får chans att möta bra spelare, säger Sverigeettan Rebecca Peterson.

23 augusti, 2018

Sommar i Båstad

12 juni, 2018

Protokoll årstämma

Protokoll fört vid årsstämma 20 maj 2018.

Protokoll årsstämma BTH

18 april, 2018

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB, den 20 maj

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas den 20 maj klockan 13.00.

Plats: Hotel Skansen, Båstad.

Se kallelsen till årsstämman här

23 mars, 2018

Dokument bolagsstämma

Protokoll och underlag från extra bolagsstämma den 7/3 finns nu tillgängliga

Bilaga 1 Röstlängd

Extra Bolagsstämma 2018 Utskick

Protokoll extra stämma 18/03/07

20 februari, 2018

Kallelse till extra bolagsstämma

För att ta del av kallelsen och göra anmälan, klicka här

2 juni, 2017

Årsredovisning 2016

Nu finns årsredovisningen på Båstadtennis & Hotell AB 2016 ute.

Läs årsredovisningen här.

12 maj, 2017

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB, den 9 juni

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas fredagen den 9 juni klockan 12.00.

Plats: Hotel Skansen, Båstad.

Se kallelsen till årsstämman här

3 maj, 2017

Sifferdel från 2016 års årsredovisning nu tillgänglig

Ni är nu välkomna att ta del av sifferdelen från 2016 års årsredovisning. Upplagan i sin helhet kommer att publiceras senare under maj månad. Signerad årsredovisning finns tillgänglig på Båstadtennis & Hotell AB.

Läs sifferdelen av årsredovisningen här

15 mars, 2017

Årsstämma 2017

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas fredagen den 9:e juni klockan 12.00. Inbjudan kommer att skickas ut inom kort. 

3 juni, 2016

Årsredovisning 2015

Nu finns årsredovisningen för Båstadtennis och Hotell 2015 ute.

Läs årsredovisningen här.

27 april, 2016

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB, 4 juni.

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas lördagen den 4 juni klockan 14.00.
Plats: Hotel Skansen, Båstad

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB (pdf)

 

17 oktober, 2015

Gåsamiddag 7 november

Den 7 november är det dags för den traditionella gåsamiddagen på Hotel Skansen. Anmälan görs på bthab.se/gas senast den 30 november. 

24 juli, 2015

Protokoll Årsstämma 2015 BTH AB

24 april, 2015

Kallelse till årsstämma Båstadtennis & Hotell AB 24 maj

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB kommer att hållas söndagen den 24 maj klockan 13.00.
Plats: Båstad Konferenssal, Hotel Skansen, Båstad.

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis och Hotell AB (PDF)

13 april, 2015

Skistar Swedish Open i Båstad

Skistar Swedish Open startar i Båstad 18 juli 2015. Se vidare www.swedishopen.org

13 juli, 2014

Collector Swedish Open startar

Collector Swedish Open startar i Båstad. Se vidare www.swedishopen.org

5 juli, 2014

Skistar Swedish open startar

Skistar Swedish Open startar i Båstad. Se vidare www.swedishopen.org

Kallelse till årsstämma

Årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB lördagen den 4 juni klockan 14.00.
Plats: Hotel Skansen, Båstad

Kallelse till årsstämma för Båstadtennis & Hotell AB (pdf)